Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-05-01@11:29:18 GMT

نقش زبان عربی در تحقق تمدن‌سازی اسلامی بی‌همتا است

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۹۳۳۴۹

نقش زبان عربی در تحقق تمدن‌سازی اسلامی بی‌همتا است

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، به نقل از روابط عمومی شبکه دانشگاه‌های مجازی جهان اسلام، دکتر کریم نجفی برزگر، دبیرکل شبکه دانشگاه‌های مجازی جهان اسلام در این رویداد نقش زبان عربی را در تحقق تمدن‌سازی اسلامی آشکار و بی‌همتا دانست و افزود: زبان عربی به عنوان یکی از زبان‌های رسمی عنوان شده در اساس‌نامه شبکه دانشگاه‌های مجازی جهان اسلام در ادامه کارکرد تاریخی و ساختاری خود، محور و تسهیل‌گر بخشی مهم از تعاملات آموزشی و علمی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه شبکه دانشگاه‌های مجازی جهان اسلام، دانشگاه‌ها، موسسات آموزش‌عالی و مراکز علمی و مهارتی 57 کشور اسلامی را تحت پوشش خود قرار داده است، اظهار داشت: بهره‌گیری از ظرفیت‌های آموزش مجازی در راستای تقویت ارتباطات میان نخبگان، اندیشمندان، دانشگاه‌ها و کشورهای اسلامی یک ضرورت راهبردی در راستای تکمیل فرآیند ایجاد تمدن نوین اسلامی است.

دکتر نجفی‌برزگر همچنین با معرفی ظرفیت‌ها و دستاوردهای شبکه دانشگاه‌های مجازی جهان اسلام در زمینه‌ی آموزش‌های مجازی ابراز تاکید کرد: بی‌تردید زمینه‌ها و ظرفیت‌های خوبی برای ایجاد موفقیت همکاری‌های مشترک مهیا است و امیدواریم بتوانیم گام‌های موثری به‌منظور تقویت و توسعه آموزش‌عالی آکادمیک و مهارتی مبتنی بر بستر مجازی فناوری اطلاعات در کشور عراق برداریم.

در ادامه این رویداد دکتر علی کریمی‌مرید، معاون اجرایی و راهبردی و رئیس دبیرخانه دائمی شبکه دانشگاه‌های مجازی جهان اسلام نیز ضمن معرفی ظرفیت‌های گسترده این سازمان علمی و دانشگاهی گفت: وجود ارتباطات راهبردی با مراکز معتبر علمی و دانشگاهی بین‌المللی و نیز ارائه خدمات ممتاز به اعضاء همانند سامانه‌ نوین آموزش برخط، سامانه استعلام اعتبار مدارک بین‌المللی، درگاه تبادلات مالی ارزی، ایجاد فرآیندهای تسهیل‌گر و برقراری حمایت‌های قانونی بین‌المللی از جمله مزیت‌های راهبردی شبکه دانشگاه‌های مجازی جهان اسلام محسوب می‌گردد که می‌تواند در اختیار دانشگاه‌‌های عراقی قرار گیرد.

در ابتدای این رویداد که با حضور آقایان دکتر یاسر لفته حسون رئیس دانشگاه کوفه، دکتر سلیم الجصانی معاون و نماینده رئیس دانشگاه کوفه، دکتر خطیب رئیس دانشگاه کربلا، دکتر حنا اسکندر رئیس شعبه لبنان دانشگاه سلیمان ترکیه، دکتر حمید زارع رئیس پردیس فارابی دانشگاه تهران، دکتر علیرضا محمدرضایی رئیس کنفرانس و دکتر ناصر قاسمی دبیر علمی زبان عربی و هم‌کنشی تمدنی، دکتر علی کریمی‌مرید معاون شبکه دانشگاه‌های مجازی جهان اسلام، معاونین پردیس فارابی و جمعی از اساتید دانشگاه به شیوه‌ی حضوری و مجازی برگزار گردید، روسای دانشگاه‌های کشور عراق طی سخنانی با اعلام آمادگی به‌منظور عضویت در شبکه دانشگاه‌های مجازی جهان اسلام به تشریح ساختار و فعالیت‌های این دانشگاه‌ها و بررسی زمینه‌های همکاری مشترک با شبکه و پردیس فارابی پرداختند.

گفتنی است دومین همایش بین‌المللی زبان عربی و هم‌کنشی تمدنی با محوریت پژوهش‌های همسنج در حوزه زبان و ادبیات و همکاری‌های میان دانشگاهی به همت پردیس فارابی دانشگاه تهران که یکی از اعضای شبکه دانشگاه‌های مجازی جهان اسلام به‌شمار می‌رود سه‌شنبه ۱۰ اسفندماه ۱۴۰۰ در شهر مقدس قم برگزار گردید.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: تمدن سازی اسلامی زبان عربی شبکه دانشگاه های مجازی جهان اسلام پردیس فارابی بین المللی زبان عربی ظرفیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۹۳۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهان ایران را به عنوان قدرت برتر پذیرفت

رئیس دانشگاه جامع امام‌ حسین (ع) گفت: در نتیجه عملیات وعده صادق جهان ما را به عنوان قدرت برتر پذیرفت و پیام‌های بعد از این عملیات و اتفاقات بعد از آن نشانگر همین موضوع است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، سردار سرتیپ‌دوم پاسدار محمدرضا حسنی‌آهنگر بعدازظهر امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در نشست با رئیس و اعضای هیئت‌رئیسه دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) اظهار کرد: هدف ما دستیابی به مکتب دانشگاهی تراز انقلاب اسلامی بوده که مبتنی بر اندیشه امامین انقلاب و که همان قرائت اسلام ناب است.

وی با بیان اینکه ۱۵ سالی است در این حوزه را کار کردیم، گفت: الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم و در دو برنامه پنج‌ساله این الگو را پیاده‌سازی کردیم که مورد توجه ریاست‌جمهور قرار گرفت. بعد از گزارش‌های وزیر علوم و معاون اول ریاست‌جمهوری ایشان متقاعد شدند که بیایند دانشگاه را از نزدیک ببینند.

رئیس دانشگاه جامع امام‌حسین (ع) با اشاره به ضرورت نگاه راهبردی به شهر، استان، منطقه و جهان، خاطرنشان کرد: تمدن‌سازی اسلامی بر دو محور تربیت انسان‌های تراز تمدنی و تولید علم، فناوری و محصولات فن‌آورانه مبتنی بر نظریه‌پردازی شکل می‌گیرد که هر دو امر یادشده محصول و خروجی دانشگاه‌ها است.

حسنی‌آهنگر با بیان اینکه دانشگاه‌های ما در حوزه امنیتی-دفاعی فوق‌العاده درخشیدند، اضافه کرد: وعده صادق اتفاق خیلی‌بزرگی بود، چرا که به چهار کشور صاحب سلاح اتمی شامل آمریکا، انگلیس، فرانسه و رژیم صهیونیستی حمله کردیم و فقط رژیم اسرائیل را نزدیم.

وی اضافه کرد: از جایی که نخستین پهپاد ما بلند شد، بیش از ۱۰۰ هواپیمای مختلف از جمله F-15، F-16 و F-35 در آسمان سوریه، عراق، اردن تا رژیم صهیونیستی بالای سر این پهپادها بودند. ناوهای جنگی در مسیر خلیج فارس، دریای عمان تا دریای سرخ بودند و سامانه‌های پدافندی فعال داشتند و با وجود اینکه آماده بودند، این عملیات صورت گرفت.

رئیس دانشگاه امام‌حسین (ع) جرئت اقدام و حمله به آمریکا را از ویژگی‌های انحصاری عملیات وعده صادق دانست و تاکید کرد: روس‌ها در ادوار مختلف جنگ سرد هیچ‌گاه جرأت حمله به آمریکا نداشتند و خود این اتفاق خیلی‌بزرگی است. به این ترتیب عملیات وعده صادق نقطه عطف ما برای تبدیل شدن به یک قدرت بین‌المللی و جهانی بود.

حسنی‌آهنگر اضافه کرد: در نتیجه عملیات وعده صادق جهان ما را به عنوان قدرت برتر پذیرفت و پیام‌های بعد از این عملیات و اتفاقات بعد از آن نشانگر همین موضوع است. سایر ابرقدرت‌ها این نقاط عطف را مانند ما طی کرده بودند و وعده صادق ما را به مرز قدرت بین‌المللی رساند.

وی ادامه داد: بخش عمده‌ای از این قدرت کار فارغ‌التحصیل دانشگاه‌ها بوده که پیشتر زیر نظر سردار حسن تهرانی‌مقدم و امروز زیر نظر سردار حاجی‌زاده فعالیت می‌کنند. البته بر اساس داشتن کرسی‌های نخبگی می‌خواهیم به قدرت بین‌المللی برسیم و دنبال کشورگشایی نیستیم.

رئیس دانشگاه امام‌حسین (ع) گفت: نظام رتبه‌بندی دانشگاهی جهانی را آمریکایی‌ها طراحی کردند، برای هدایت مدیریت دانش در جهان است که نظام سلطه طراحی کرده و برای خودشان نظام فاخری است تا بتوانند با منطق خودشان بر جهان تسلط پیدا کنند.

حسنی‌آهنگر افزود: در دانشگاه امام حسین (ع) تلاش کردیم از این فضا خارج شویم و آینده جدیدی را خودمان کشف و ترسیم کنیم که مطالبه مقام معظم رهبری است. می‌کوشیم نظام مسائل انقلاب اسلامی و سپاه پاسداران را در حراست از انقلاب اسلامی استخراج کنیم.

کد خبر 749111

دیگر خبرها

  • حمیدی‌فر: در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم
  • چالش‌های حوزه تعلیم و تربیت چبست؟/ در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم
  • عنوان قدیمی‌ترین نماد نهاد‌های علم جهان به دانشگاه تهران اعطا شد
  • عنوان قدیمی‌ترین نماد نهاد‌های علم جهان یونسکو به دانشگاه تهران اعطا شد
  • چرا صدای جنبش‌های دانشجویی عربی در حمایت از فلسطین بلند نمی‌شود؟
  • ضرورت ایجاد ساختار مناسب برای پیاده‌سازی علوم انسانی با جهان‌بینی الهی
  • جهان ایران را به عنوان قدرت برتر پذیرفت
  • دهه هشتادی‌ها نسل پیشران تمدن‌ساز هستند
  • دهه کرامت فرصت معرفی الگوهای برتر جهان اسلام به دختران است
  • شهید «مطهری» طراح اندیشه تمدن نوین اسلامی است